Flaggvm

IFF reagerar mot röstningsfusk

Efter en utredning av IFF kan vi konstatera att den första (och förhoppningsvis sista) röstningsskandalen är ett faktum.

IFF grundar sitt beslut angående röstningsfusket på följande oförklarliga händelser som inträffade runt sextiden idag (30 mars).

1. Kosovo i grupp 3, som legat på en delad andraplats med Spanien fyra röster efter Albanien, dubblade inom loppet av en timme antalet röster.

2. Alla röster som lades i grupp 3 inom denna tid hamnade på Kosovo.

3. Samtidigt gick Liechtenstein förbi Makedonien i grupp 1, som tidigare varit två röster bakom.

4. Tidigare skiljde sig antalet röstande i varje grupp från grupp till grupp. Under timman när Kosovo seglade upp som gruppetta utjämnades plötsligt antalet röster mellan varje grupp till 32.

5. För att rösta måste man först ta sig in på bloggen för att komma åt röstningssidorna. Bloggen hade när röstningsfusket upptäcktes haft mindre besökare än det antal röster som tillkommit under dagen.

IFF tar mycket allvarligt på dessa händelser. För att statuera ett exempel mot alla röstningsfuskare kommer detta att få allvarliga konsekvenser.

De röster som anses som ha tillkommit i och med röstningsfusket kommer inte att räknas. Röstningen stänger en dag tidigare, grupperna frys och de flaggor som var gruppetta innan fusket går automatiskt vidare till flagg-VM.

För Kosovo innebär detta naturligtvis ett stort nederlag då de aldrig fick en värdig chans att ta sig vidare till VM. Detsamma gäller Liechtenstein som bara var två röster bakom Makedonien innan fusket upptäcktes.

Tillsist vill IFF tillägga att Flagg-VM är en ren idrott som tar avstånd från fusk och allt vad det innebär. Vi är medvetna om att röstningssystemet, så som det är upplagt i dag, har sina brister. IFF förutsätter dock att alla som deltar i Flagg-VM gör det med den äran och försöker motarbeta fusket. För att skapa en fuskfri turnering framöver förutsätter vi att alla tar både turneringen, flaggorna och reglerna på största allvar.

För ett Flagg-VM utan fusk

Jakob Meijer

Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: